Bio Vita Surdegsextrakt 15g

Varumärke:
15 kr
Inkl. moms
Referens:

Standardrecept för mixbröd: Blanda ut 1 påse Biovita surdeg, lite socker och torkat jästpulver i 560 ml varmt vatten. Tillsätt 375 gram rågmjöl och lika mycket vetemjöl. Knåda ordentligt! Tillsätt därefter 3 teskedar salt och låt degen stå och jäsa på ett varmt ställe i ca 1 timme, tills den blivit ungefär dubbelt så stor. Lägg ut degen på en bakplåt och forma den till passande form. Knåda inte! Låt degen jäsa i ännu en timme. Sätt på ugnen och baka brödet på 250 grader i 10 minuter. Sänk därefter temperaturen till 200 grader och baka i ytterligare 50 minuter. Ta ut brödet och låt svalna. Brödet är nu färdigt att serveras.

Kvantitet

Ingredienser:rågfullkornsmjöl*, surdegskulturer

*från kontrollerad ekologisk odling

**från kontrollerad bio dynamisk odling