Flowers Dawn Deodorant

Varumärke: Färg och Förändring
119 kr
Inkl. moms
Referens:

Doftbeskrivning: en fräsch doft av dagg på blomblad vid dagens början. Med toner av turkos, rosa, ljusgrönt, renhet.

60 ml.

Kvantitet

Dawn är en ekologisk deodorant i serien Flowers. Den hette tidigare Dagens början. Vi har nu uppdaterat denna deodorant, både vad gäller utseendet och även marginellt vad gäller doften.
 
Dawn tillhör de tre deodoranter från Flowers som alla innehåller naturligt mineralsalt som verkar sammandragande, farnesol (utvunnet ur eterisk olja) som motverkar bakterietillväxt, samt citronsyraester och mjölksyra som skapar ett lägre ph-värde på hudytan och därigenom motverkar dålig lukt. De innehåller även havssalt som förstärker deo-effekten. Våra deodoranter innehåller även örterna salvia och hamamelis som traditionellt använts vid svettningar. Konsistensen är krämig och de förvaras i traditionella roll-on-flaskor.
 
Användning: Skaka produkten med botten upp före varje användning! Våra deodoranter innehåller en hög andel aktiva ingredienser vilket ger en produkt som inte är helt homogen – därför är det viktigt att regelbundet omskaka produkten.
 
Doftbeskrivning: en skir och fräsch doft av dagg på blomblad vid dagens början. Doften är nu något justerad jämfört med föregångaren Dagens början. Av klimatskäl har vi bytt ut en växtparfym som vi tidigare importerade från andra sidan jorden (vilket inte är optimalt för miljön). Vi tror och hoppas att denna lilla justering inte ska vara mer än knappt märkbar.
 

  • MER OM SALVIAVATTEN

    Salviavatten är en hydrolat, det vill säga ett örtvatten. Salvia verkar vitaliserande och motverkar oönskad doft. Är därför utmärkt i deodoranter.

  • MER OM HAVSSALT

    Vi använder eko-certifierat havssalt i våra produkter. I vår serie med ekologisk deodorant används det för att motverka dålig lukt och i saltsprayen Ocean för att ge stadga och volym till håret.

Innehåll: rosenblomsvatten*, salviavatten*, aloe vera*, naturligt mineralsaltglycerin (från vegetabilisk olja)*, havssaltjojobaolja*, vegetabiliskt emulgeringsmedelhamamelis*, citronsyraestermjölksyracellulosafarnesolättiksyra (ecocert.)växtparfym.
*ekologisk
 
Förvaras ej över 24° C.
Ej testad på djur.
100 % vegan.
 
Naturligt Snygg gav Flowers deodoranter betyget 4,8 av 5. Läs mer här.
 
Ekomamma i Stan gav betyget 4,5 av 5,0. Läs mer här.
 
Dawn är en ekologisk deodorant som ingår i serien Flowers – ekologisk och vegansk hudvård från Färg & Förändring.

Datablad

Ekologisk
Ja