• Ny

Rutasoka Coffee Kasundi 250 gr hela bönor

Varumärke: Rutasoka Coffee
90 kr
Inkl. moms
Referens:

ETT KRAFTFULLT KAFFE MED SMAK AV LAKRITS OCH SUBTILA TONER AV MÖRKA BÄR.
Kasundi är kaffe från plantager 2,017 meter över havet. Den höga, kalla luften gör att det tar lång tid för kaffebäret att mogna. Vilket har givit Kasundi sin kraftfulla smak och tydliga karaktär av lakrits och mörka bär. Plantagerna drivs av 359 kaffemakare på cirka 168.86 hektar. Kasundi är namngivet efter tvättstationen där kaffet genomgår sin första bearbetning.

Ekologiskt odlat och UTZ-certifierat.

250g

Kvantitet

Utöver våra certifieringar arbetar vi enligt cirkulär ekonomi och återinvesterar upp till 5% av vår omsättning i Rutasoka Foundation och därigenom i projekt inom hälsa, utbildning och jordbruk där kaffet odlas i Kongo.

Kaffebönans paradis

Det tropiska klimatet med gott om regn och den mineralrika vulkaniska marken gör det östra höglandet av Kongo till ett paradis för kaffeplantor. Bönorna mognar långsamt, skördas i precis rätt tid och torkas i solen. Varje del ger sitt bidrag till den komplexa, välutvecklade smaken som är unik hos kaffe från Kongo.

Genom att blanda Arabicabönor och Robustabönor som växer på olika altituder och experimentera med rostningstemperaturer har vi tagit fram tre olika sorters kaffe. Vi strävar efter att det ska finnas något för alla och att vårt kaffe ska vara så gott att du vill dricka det varje dag.

Rutasoka Clinic
För varje sålt kilo Rutasoka-kaffe går två kronor oavkortat till Rutasoka Clinic i Rebus hemstad. 

Datablad

Ekologisk
Ja