Tre fantastiska smaker i en och samma bok – lakrits, mint och choklad. Drygt 50 nyskapande recept presenteras på goda bakverk till kaffet, hemgjort godis, glass, drinkar, söta tillbehör och läckra desserter. Svårighetsgraden i recepten varierar och här finns något för alla smaker.
Lättbakade kakor till kaffet som lakrits- och hallonkaka, chokladcookies och chokladbrownies med minttryffel. Eller hemgjort godis som mintklubbor och fransk nougat med lakrits. För den som vill ha lite utmaningar i köket rekommenderas en lyxig citronmoussetårta på lakritsbotten, chokladmoussepaj med mintpäron eller en hemgjord glass smaksatt med mint och grönt te.
Recept finns också på tillbehör som choklad- och hallonmarmelad. Gott på en crostini med lite flingsalt på toppen.
Elisabeth Johansson är restaurangkonditor och kokboksförfattare. Hon har tidigare bland annat drivit egen restaurang, tagit OS-guld i konditorkategorin i Erfurt 2004, arbetat på Nobelfester och suttit med i juryn till både Årets Kock och Årets konditor.
Lakrits, Mint & Choklad kom på tredje plats i kategorin Best Chocolate Book i den världsomfattande tävlingen Gourmand World Cookbook Awards 2008.